Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Naravno, postići potpunu saglasnost u pitanju najboljeg skijaškog letovališta u Francuskoj nikada neće biti moguće, jer su sva tako različita! Istovremeno, svako od njih će vam pružiti odlične uslove za skijanje, darovati nevjerojatno lijepe pejzaže i atmosferu pravog praznika. Neka od letovališta su izgrađena u skladu s posebnom temom, njihov stil je pažljivo osmišljen do najsitnijih detalja, druga čuvaju prirodnu draž Francuskih Alpa, neka su posebno poznata po svojim apres ski aktivnostima. Svako od njih se može pohvaliti izvanrednim skijaškim terenima, gdje ćete se sjajno provesti. Osim toga, sva letovališta imaju individualne programe događanja koji će zabaviti vas i članove vaše porodice, bez obzira na uzrast i hobije. Mi vam nudimo kratki pregled pet najpopularnijih i luksuznih francuskih skijaških letovališta na koja se možete uputiti, sigurno nećete biti razočarani.

Šamonji (Chamonix)

Šamonji čuva čaroliju alpske kulture i jedno je od najstarijih skijaških letovališta u Francuskoj, na kojem su se održale Zimske olimpijske igre 1924. godine. Impozantni, veličanstveni Montblan pruža prekrasan pejzaž, čineći ovo mesto pravim rajem za ljubitelje skijaških sportova i za zabavan odmor. Šamonji je luksuzno, udobno letovalište gdje se pred skijašima svih nivoa otvaraju divne mogućnosti, koje ima odlične apres ski aktivnosti i nudi beskrajan broj drugih vrsta aktivnosti. Ima 145 staza ukupne dužine preko 140 km, koje su raspoređene u 8 različitih zona doline Šamonji. LJubitelji ekstremnih sportova pronaći će vrlo strme i brze spusteve. Također, ovdje postoji odličan sistem javnog prevoza: posebni autobusi će vas odvesti do bilo kog odmarališta. Za vreme odmora možete odsjesti u prvoklasnim šalama, iznajmljenim apartmanima ili hotelu.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Po uzdignutom žičarom iz doline prema vrhovima, putnici mogu uživati u divnom pogledu Francuskih, Švicarskih i Talijanskih Alpa.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

A za gurmane vrijedi probati sir fondi – jelom po kojem je ovo područje poznato.

Kurševl (Courchevel)

Kurševl je dio zajedničke skijaške zone "Tri Doline"

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Kurševl 1850 — ekskluzivno, popularno i izuzetno dobro osmišljeno skijaško letovalište. Ovdje ćete pronaći dvorce i luksuzne šale sa 5 zvjezdica, čime ovo mesto posebno privlači Parizane i Ruse.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Osim skijanja, ovdje se možete prepustiti izvrsnoj kuhinji u rafiniranim lokalnim restoranima, sjajnoj kupovini i nezaboravnim opuštajućim tretmanima.

Meribel (Meribel)

Meribel, koji je deo "Tri Doline", ima reputaciju letovališta sa sjajnim apres ski aktivnostima i smatra se najboljim mestom za prave hedoniste. Ovo mesto takođe odlično odgovara kako za iskusne skijaše, tako i za one koji tek počinju učiti. Vrhunski instruktori će učiniti sve što je potrebno za vaše sigurno savladavanje skijaških staza.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Osim skijanja, Meribel nudi vožnju balonom, mnoštvo rajske spa tretmana, šetnje po glečeru i odličnu hranu. Fondi i raclette opet su na listi jela koja svakako treba probati dok ste u ovim krajevima.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Val d’Isere (Val d'Izere)

Jedno od najpopularnijih skijaških letovališta u Francuskoj, koje posebno cijene mladi skijaši i snowboarderi želeći dobiti odličan fizički napor i mnogo svijetlih dojmova.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Ovo veliko letovalište postalo je mjesto održavanja mnogih olimpijskih događaja 1992. godine.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Skijaški region je prilično prostran, stoga je sposoban zadovoljiti zahtjeve svakog sportaša i običnog ljubitelja skijanja. Mjesto je također poznato po izuzetno živoj apres ski sceni. U gradu nema nedostatka barova i drugih zabavnih objekata.

Val Torens (Val Thorens)

Ovo je najviša planinska skijaška destinacija u Evropi i najveći skijaški region. Val Torens je dio "Tri Doline", a njegova golotinja i visoka lokacija čine ovo letovalište jednim od najatraktivnijih za prave ljubitelje skijaških sportova.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Val Torens - jedno od najzapanjujućih i impresivnih skijaških letovališta, čija posebnost, pored visine, može se smatrati izvanrednim okruženjem. Njegove široke padine odgovaraju skijašima svih nivoa veštine, a čarobna atmosfera čini odmor nezaboravnim. Ovo letovalište, sa svojim divnim apres ski ponudama i mogućnostima vožnje sa haskijima, vrlo je popularno među turistima koji dolaze u Francusku.

Top 5 najboljih skijališta u Francuskoj

Podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima!

Odaberite svoj jezik

Odaberite svoju valutu

Gde je moguće, cene će biti konvertovane i prikazane u valuti koju izaberete. Valuta koju platite može se razlikovati u zavisnosti od vaše rezervacije, i može biti primenjena i naknada za uslugu.