12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Svi vole plaže, bijeli pijesak, surfanje i aktivnosti na odmoru, jer je to najbolji način provođenja vremena za društva i prijatelje. To je drugi svijet, daleko od ureda i stresnih, nervoznih radnih dana. Plaža - to je mala zemlja koja nudi mali rajski kutak na par sati.

Ako nemate mogućnost putovanja u daleke krajeve do velikih plažnih destinacija, plaže SAD-a bit će ugodna alternativa, gdje Atlantski i Tihookeanski oceani zapljuskuju obale čarobnih predjela. Evo popisa od 12 najboljih plaža u Americi koje su idealne za opuštanje i aktivan odmor.

Hanauma Bay Beach (Hanauma Bay)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Honolulu, Havaji.

Prednosti: To je nekadašnja vulkanska kaldera koja je kasnije poplavljena vodom i napunjena sa 400 vrsta tropskih morskih stanovnika, poput raže, murine, lignji, morske kornjače, grebenača i dupina. Hanauma ostaje jedno od najboljih mjesta za ronjenje u svijetu. Ovdje se iznajmljuju maske, peraje, podvodni dišuci aparati i još mnogo toga.

Coligny Beach (Coligny Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Hilton Head, Južna Karolina
Prednosti: U svakom pogledu ovo je luksuzno mjesto u ljetnom razdoblju s uređenim travnjacima i teniskim terenima. Također ovdje se nalazi 26 različitih golf terena.

Venice Beach (Venice Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Los Angeles, Kalifornija
Prednosti: Jedna od najseksipilnijih i najosunčanijih plaža u Americi. U Veneciju dolaze turisti iz cijele Amerike i svijeta, kao i hipiji, bodybuilderi, plavuše, ljubitelji surfanja i skejtanja, kao i umjetnici i ulični izvođači, koji se miješaju s mnoštvom i zabavljaju prolaznike na tržnicama i sličnim mjestima. Također je jedno od najpopularnijih mjesta za košarku na plaži u zemlji.

Cannon Beach (Cannon Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Cannon Beach, savezna država Oregon
Prednosti: Plaža u samom centru Oregona okružena šumama, uzvišenim stijenama i nadrealnim okolicama. To je mjesto puno morskih zvijezda, morskih krastavaca, rakova-otkucajnika i ježeva.

Clearwater Beach (Clearwater Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Clearwater, Florida

Prednosti: Plaža s bijelim pijeskom i toplim zaljevom, ali općenito prilično čudno mjesto, kao i cijela Florida. Glavna prednost Clearwatera su delfini koje možete promatrati i proučavati.

Beachwalker Park (Beachwalker Park)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Kiawah Island, Južna Karolina
Prednosti: Atlantic Beach je 10-miljski dio otoka gdje se nalazi prekrasan dio grebena Riff. Također ovdje se nalaze slikovita močvarna područja, vrtovi s magnolijama, borovima, hrastovima, a također ovdje možete probati kamenice i istražiti bogatu lokalnu folklornu baštinu.

La Jolla Cove (La Jolla Cove)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: La Jolla, Kalifornija
Prednosti: To je mali, čak i sitničavi plaž između uzvisina pješčanih litica. Jedno od najviše fotografiranih mjesta na svijetu. Posvuda su uvale, šarene lokacije, gdje obitavaju leopard-tubarke, srdele i raže. Također postoji podvodni park koji je ekološki rezervat.

Assateague Beach (Assateague Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Otok Assateague, Virginia/Maryland
Prednosti: Ovdje se može vidjeti čopor divljih konja! Možete se baviti surfanjem, ribolovom, kajakingom ili postaviti kamp i loviti rakove.

Bolongo Bay Beach (Bolongo Bay Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Saint Thomas, Američki Djevičanski otoci
Prednosti: Gotovo svaka plaža na Američkim Djevičanskim otocima ima ugodan dodatak - čiste vode i sitan ugodan pijesak. Također ovdje se prave najbolji rum kokteli u okolici.

Flamenco Beach (Flamenco Beach)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Culebra, Puerto Rico
Prednosti: Ovo je mali otok uz obalu Portorika, naseljen lokalnim stanovništvom i predstavlja netaknuti raj, sve zahvaljujući nedostatku brojnih hotela i restorana.

Black Sand Beach (Plaža Crnog pijeska)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Državni park Wai'anapanapa, Maui, Havaji
Prednosti: Jedina plaža s crnim pijeskom u Americi je ovdje. Također ovdje se nalazi mnogo podvodnih špilja, drevnih hramova i groblja, morskih školjaka uz obalu i brojni prirodni bazeni.

South Padre Island (Otok South Padre)

12 Najljepših plaža Amerike. Dio 1

Gdje: Otok South Padre, Teksas
Prednosti: Klupski raj poput Miamija, ali bez oštrog cjenovnog politike i ostalih pretenzija. Ovo je teritorijalna dužine od 35 milja, gdje se prakticiraju sve vrste plažnih i vodenih sportova, kao i pružaju mogućnost promatranja dupina i organiziranje vodenog vatrometa.

Odaberite svoj jezik

Odaberite svoju valutu

Gde je moguće, cene će biti konvertovane i prikazane u valuti koju izaberete. Valuta koju platite može se razlikovati u zavisnosti od vaše rezervacije, i može biti primenjena i naknada za uslugu.